2019 Trendy: konferenčný stolík dodá život vášmu priestoru

V tomto článku vám prinesieme pohľad na to ako môžete do priestoru vašej obývacej izby priniesť viac života pomocou vhodného výberu konferenčného stolíka. Práve v tomto roku sa kladie väčší dôraz na výber stolíku a jeho vhodné umiestnenie do priestoru.

Ako si správne vybrať štýlový a zároveň praktický konferenčný stolík?

Asi budete s nami súhlasiť, že pohovka spoločne s konferenčným stolíkom tvoria neoddeliteľnú súčasť priestoru obývacej izby. Pri výbere by sme sa nemali zameriavať len na samotný dizajn konferenčného stolíka, ale i na jeho rozmery, materiál a funkčnosť.

Pri výbere rozmeru by ste sa určite mali zohľadniť dispozícii vašej obývacej izby, aby stolík nebol ani príliš veľký ani malý. Taktiež si dajte pozor na to, aby okolo stolíka bol dostatočný priestor, aby sa dalo okolo neho prejsť, najmä na stranách, ktoré sú pre pohovke. Ideálne by rozmer medzi pohovkou a stolíkom mal byť cca. 50 cm. Výška je taktiež dôležitá. Pri nej by sme vám odporúčali, aby stolík bol približne na rovnakej výškovej úrovni ako je vysoká pohovka. V prípade ak máte dostatočný priestor, môžete použiť aj iné varianty ako napríklad rozkladací stolík, či viacej stolíkov.

Obdĺžnikový konferenčný stolík s odkladacím priestorom

Z pohľadu materiálu máte v dnešnej dobe obrovské možnosti výberu a to aj v rôznych kombináciách ako napríklad drevo a sklo. Taktiež je to aj s farebnosťou materiálov. V dnešnej dobe už nájdete množstvo farebných prevedení. Možností je neúrekom. Pokiaľ ide o materiál, radšej vyberajte z kvalitnejších materiálov. Klasikou je určite masívne drevo, ale pokiaľ chcete ísť viacej do moderny poobzerajte sa napríklad po materiáli ako sklo, plast či kov. Pri výbere ale berte ohľad aj na následnú údržbu, ktorá môže byť rôzny pri každom jednom materiáli.

Dizajn konferenčného stolíka je taktiež veľmi dôležitý, a preto by ste mali zohľadňovať pri výbere stolíka dispozíciu priestoru a samotný štýl interiéru a už umiestnený nábytok v ňom, aby stolík zapasoval do interiéru priestoru.

Konferenčný stolík - trendy 2019 | LL design
Konferenčný stolík v priestore zrubového apartmánu

Samotný tvar stolíka môže byť rôzny a to napríklad v tvare štvorca, obdĺžnika, oválu či kruhu. Dizajnovo sú určite zaujímavejšie stolíky v tvare kruhu naopak praktickejšie sú skôr stolíky v tvare štvorca alebo obdĺžnika. Zvážte pri kúpe aj možnosti odkladacích priestorov, poličiek či zásuviek, ktoré by ste mohli využiť na odkladanie napríklad kníh či ovládačov od TV.

Ľudmila Lešánek